‏‏ Autoverzekeringstarieven stijgen in 2022. Hier leest u hoe u zich kunt voorbereiden - Mobilyardim

Autoverzekeringstarieven stijgen in 2022. Hier leest u hoe u zich kunt voorbereiden


Autoverzekeringstarieven zijn zelden of nooit statisch; in plaats daarvan fluctueren de tarieven op basis van verschillende factoren en omstandigheden. Uit uitgebreid onderzoek van Bankrate blijkt dat in 2022 de gemiddelde kosten van autoverzekeringen voor veel automobilisten waarschijnlijk zullen stijgen. Verschillende grote autoverzekeraars, waaronder Allstate, Progressive, Geico en State Farm, hebben tariefverhogingen doorgevoerd die eind 2021 of begin 2022 in veel staten zijn doorgevoerd. Allstate en haar dochterondernemingen hebben bijvoorbeeld sinds november 2021 20 tariefverhogingen goedgekeurd in 13 staten. S&P Global Market Intelligence meldt dat tariefverhogingen van de onderzochte bedrijven variëren van ongeveer 3% tot iets minder dan 12%.

Omdat autoverzekeringen doorgaans een vereiste uitgave zijn, kunnen premieverhogingen verrassend en financieel uitdagend zijn, vooral voor bestuurders die al bovengemiddelde tarieven betalen vanwege het verzekeren van tieners, het hebben van ongevallen of tickets op hun administratie of het leven in hoge kosten. woongedeelte. Bankrate legt uit waarom de tarieven voor veel bestuurders waarschijnlijk zullen stijgen, laat zien hoe u zich kunt voorbereiden op een mogelijke renteverhoging en legt strategieën uit die u kunt gebruiken om deze stijgingen te compenseren.

Zullen de autoverzekeringstarieven in 2022 stijgen?

Volgens Steve Ellis, een Assistant Vice President en Claims Field Manager bij Liberty Mutual,

“De totale kosten van zakendoen nemen toe voor praktisch alle bedrijven in de VS, inclusief verzekeringsmaatschappijen. En omdat de ‘cost of doing business’ onderdeel is van de premieberekening, kunnen consumenten in 2022 over het algemeen hogere premies verwachten.”

Een aantal economische en maatschappelijke invloeden liggen achter deze potentiële tariefverhogingen, waaronder inflatie, verstoringen van de toeleveringsketen en veranderingen in rijgewoonten.

Houd er echter rekening mee dat tarieven sterk gepersonaliseerd zijn. Uw premie hangt af van uw individuele beoordelingsfactoren, zoals het type voertuig dat u bestuurt, uw rij- en claimgeschiedenis en de dekkingstypen en niveaus die u kiest. Mark Friedlander, directeur Corporate Communications bij het Insurance Information Institute (Triple-I), merkt op: “Zelfs als u geen claim indient, kan een toename van het volume of de kosten van claims van andere bestuurders de autoverzekeringstarieven verhogen voor alle consumenten in uw stad of staat.” Hoewel we voorspellen dat de autoverzekeringstarieven over het algemeen zullen stijgen in 2022, hangt de mate van verhoging die u ziet (indien van toepassing) af van uw unieke situatie.

Waarom stijgen de tarieven?

De tarieven van autoverzekeringen worden berekend op basis van een aantal onderliggende factoren. Individueel hebben uw leeftijd (in alle staten behalve Hawaï), geslacht (in de meeste staten), rijgeschiedenis, voertuigtype en dekkingskeuzes invloed op uw premie. Daarnaast zijn ook bredere factoren van invloed op de tarieven, zoals of staten herziene verzekeringswetten aannemen, de kans op claims in bepaalde gebieden of als de reparatiekosten van voertuigen toenemen.

Inflatie

Misschien wel de grootste aanjager van hogere autoverzekeringspremies in 2022 is inflatie. Tussen december 2020 en december 2021 is de consumentenprijsindex (CPI) met 7,0% gestegen. Dit betekent dat we gemiddeld 7,0% meer uitgeven dan een jaar geleden voor dezelfde goederen en diensten.=

De inflatie sloeg in 2021 de markten voor nieuwe en gebruikte voertuigen op. De prijs voor nieuwe auto’s en vrachtwagens steeg tussen december 2020 en december 2021 met 11,8%, terwijl de markt voor gebruikte auto’s en vrachtwagens met 37,3% steeg. Voertuigen zijn ook veel complexer dan vroeger, wat bijdraagt ​​aan de totale eigendomskosten. Zelfs kleine ongelukken kunnen honderden of duizenden dollars aan schade veroorzaken aan delicate elektronica die gespecialiseerde reparaties vereist.

De autokosten zijn niet het enige dat wordt getroffen door inflatie. Ook de zorgkosten stijgen. De American Medical Association meldt dat de uitgaven voor gezondheidszorg in 2019 met 4,6% zijn gestegen, het meest recente jaar met beschikbare gegevens. Dit betekent dat wanneer iemand gewond raakt bij een auto-ongeluk, de medische kosten die hierdoor ontstaan ​​hoger zijn dan in voorgaande jaren.

Omdat een autoverzekering is ontworpen om de kosten na een ongeval te dekken – inclusief zowel materiële schade als medische kosten – zal alles wat deze kosten duurder maakt waarschijnlijk de tarieven verhogen. Verzekeraars moeten ervoor zorgen dat ze genoeg geld hebben om claims te betalen, dus als de inflatie toeslaat, worden de autoverzekeringstarieven beïnvloed.

Verstoringen van de toeleveringsketen

De afgelopen jaren hebben een perfecte storm gecreëerd om toeleveringsketens te verstoren. Door de sluiting van COVID-19 daalde de vraag in bepaalde sectoren in 2020. Met minder mensen op de weg en auto’s die over het algemeen minder worden gebruikt, nam de behoefte aan voertuigonderdelen af. Vervolgens legde een ijsstorm in februari 2021 fabrieken en fabrieken in het zuiden plat, werd het Suezkanaal in maart 2021 zes dagen geblokkeerd en begonnen mensen weer normaal te rijden, wat leidde tot een grotere vraag maar een verminderd aanbod. De auto-industrie is een van de zwaarst getroffen sectoren. “Onderdelen zijn duurder, arbeid is duurder en reparatiekosten zijn over het algemeen duurder”, zegt Ellis.

Misschien wel de meest voor de hand liggende van deze voertuiggerelateerde verstoringen van de toeleveringsketen was de moeilijkheid om halfgeleiders te verkrijgen. Halfgeleiders, vaak “chips” genoemd, worden gebruikt in een breed scala aan voertuigtoepassingen, waaronder rijhulpsystemen, entertainmentsystemen en elektronische mechanismen. In december 2021 stuurden meer dan 50 bedrijfsleiders – waaronder leidinggevenden van American Honda Company, Ford Motor Company, General Motors en Toyota Motor North America – een brief aan het Congres waarin ze de bestuursorganen aanspoorden om de VS aan te moedigen hun eigen onderzoek, ontwerp en ontwikkeling van halfgeleiders te creëren. productiemethoden, om het aanbod van halfgeleiders en beschikbare banen te vergroten.

Arbeidstekorten

Naast problemen met de toeleveringsketen waardoor onderdelen moeilijker te vinden zijn, hebben tekorten aan arbeidskrachten het ook moeilijker gemaakt om geschoolde werknemers te vinden. Het Bureau of Labor Statistics meldt dat de werkloosheid vanaf december 2021 3,9% bedraagt ​​– een forse daling sinds de piek van 14,7% in april 2020, maar nog niet terug naar het pre-pandemische niveau van 3,5%. Het ‘grote ontslag’ heeft werknemers er ook toe aangezet hun loopbaantrajecten te heroverwegen, met veel arbeidstekorten die niet worden veroorzaakt door werkloosheid, maar doordat werknemers van baan veranderen.

Minder werknemers kunnen bijdragen aan stijgende verzekeringskosten. Wanneer minder mensen een bepaald werk doen, inclusief autoreparatie en zorgtaken, stijgen de lonen vaak als een stimulans. Misschien repareerde een monteur bijvoorbeeld bumpers voor $ 100. Nu werkt diezelfde monteur langere dagen en neemt hij minder vrije tijd om het verminderde personeelsbestand goed te maken. Ter compensatie brengt de monteur nu $ 300 in rekening om dezelfde reparatie te dekken. Omdat de reparatie meer kost, kunnen verzekeringsmaatschappijen de tarieven verhogen om zich voor te bereiden op hogere claimkosten.

Rijgedrag veranderen

Toen we begin 2020 aan het begin van de COVID-19-pandemie in elkaar zakten, zag het land een ongekende vermindering van het rijniveau. Veel huishoudens stopten met pendelen naar werk, school en activiteiten. Straten waren rustiger en ongelukken waren minder. Als gevolg hiervan hebben veel verzekeringsmaatschappijen sommige premies terugbetaald aan polishouders.

Friedlander wijst er echter op dat:

“In 2021 zagen we een terugkeer naar pre-pandemische rijpatronen, wat leidde tot een aanzienlijke toename van autoverzekeringsclaims en de ernst van ongevallen. De National Highway Traffic Safety Administration rapporteerde zelfs een stijging van 18,4% in dodelijke ongevallen tijdens de eerste zes maanden van 2021 in vergelijking met de eerste zes maanden van 2020 – de hoogste procentuele stijging ooit.”

Deze slingerbeweging van rijgewoonten kan ertoe leiden dat verzekeringsmaatschappijen hun claimreserves opnieuw moeten opbouwen – het geld dat is gereserveerd en bestemd voor het betalen van verliezen – wat hogere premies betekent.

Worden alle autopolissen beïnvloed?

De premieverhogingen die u op uw eigen polis ziet, zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de staat waarin u woont, uw rijgeschiedenis en het type voertuig dat u bezit. Een van de belangrijkste factoren bij het overwegen van tariefverhogingen is echter uw dekkingsniveau.

Tariefverhogingen kunnen van invloed zijn op uw polis, ongeacht de dekkingstypes en niveaus, maar elke factor heeft een andere invloed op uw premie. De factoren die de voertuigkosten verhogen, zoals inflatie en problemen met de toeleveringsketen, zullen bijvoorbeeld waarschijnlijk de kosten van uw aansprakelijkheid voor schade aan eigendommen en aanrijdingen verhogen, omdat deze dekkingstypen betrekking hebben op het betalen voor voertuigschade. Stijgende medische kosten kunnen echter van invloed zijn op de kosten van uw dekking voor aansprakelijkheid voor lichamelijk letsel en medische betalingen of dekking voor persoonlijk letsel (PIP). Elk onderdeel van een autopolis is afzonderlijk geprijsd en wordt dus beïnvloed door verschillende effecten van tariefverhogingen.

Minimumdekkingspolissen omvatten alleen de dekkingstypes en -niveaus die vereist zijn door uw staat. Omdat deze dekkingslimieten zeer weinig financiële bescherming bieden, kosten ze over het algemeen minder dan een polis met hogere limieten of volledige dekking. Dit betekent dat tariefverhogingen misschien niet zo drastisch lijken op minimumdekkingspolissen in vergelijking met polishouders met hogere limieten.

Is het mogelijk om hogere kosten te vermijden?

Je schrap zetten voor een tariefsverhoging lijkt misschien stressvol, maar als je weet dat je autopremie omhoog kan gaan, kun je je voorbereiden en snel handelen.

  1. Bekijk uw huidige polis: De eerste stap bij het voorbereiden op een premiewijziging is het begrijpen van uw huidige verzekeringspolis. Door uw polis te herzien en uw dekkingstypes, limieten, kortingen en premie te kennen, kunt u meer te weten komen over uw polis. Als u niet zeker weet hoe u uw beleid moet analyseren, kunt u met een agent praten. Let op de ingangsdatums van uw polis en kijk of uw volgende verlenging beschikbaar is. Kijk dan op de premie op die polis hoe uw tarief in 2022 wordt beïnvloed.
  2. Winkel voor een nieuwe vervoerder: Friedlander zegt: “Vergelijken is essentieel om de beste prijs te krijgen voor het dekkingsbedrag dat aan uw behoeften voldoet.” Als u uw polisverlenging krijgt en ziet dat uw premie is gestegen, kunt u het beste eerst contact opnemen met uw autoverzekeringsmaatschappij om te zien of u uw polis kunt aanpassen of extra kortingen kunt toevoegen om de tarieven te verlagen. Als u in 2022 bijvoorbeeld nog minder rijdt dan in voorgaande jaren, kunt u dan jaarlijks kilometerkorting krijgen? Als u uw premieverhoging niet kunt compenseren, wilt u misschien wat rondkijken. Hoewel de meeste autoverzekeringsmaatschappijen dezelfde soorten dekking verkopen, heeft elk bedrijf ook zijn eigen acceptatieregels, kortingen, beoordelingsalgoritme en beleidsfuncties. Als u offertes opvraagt ​​van een paar vervoerders, kunt u wellicht een lager tarief en een polis vinden die bij uw behoeften past. U kunt zelfs een vroege shopper-korting verdienen als u vóór uw volgende verlenging overstapt.
  3. Profiteer van kortingen: Kortingen kunnen een van de gemakkelijkste manieren zijn om uw premie te verlagen. Als u uw huidige kortingen bekijkt, kunt u wellicht zien op welke gebieden u kunt besparen. Als u op zoek bent naar nieuwe dekking, kunt u op zoek gaan naar een bedrijf met verschillende kortingen die mogelijk voor u beschikbaar zijn.
  4. Controleer uw andere polissen: Vergeet uw andere verzekeringen niet als u die heeft. Zelfs als u de verhoging van uw autoverzekering niet kunt compenseren, kunt u mogelijk besparingen vinden op uw huiseigenarenverzekering of huurdersverzekering. Het bekijken van uw gehele verzekeringsportefeuille is een goede manier om ervoor te zorgen dat u goed verzekerd bent, maar niet te veel betaalt voor dekking.

Zullen de prijzen van autoverzekeringen weer dalen?

De tarieven van autoverzekeringen blijven zelden of nooit van jaar tot jaar hetzelfde. Zelfs als uw tarief aanzienlijk stijgt, zijn verzekeringsexperts en financieel adviseurs het erover eens dat u uw autoverzekering van kracht moet houden. Mogelijk kunt u met een tussenpersoon samenwerken om een ​​strategie te ontwikkelen om uw premie naar een acceptabeler niveau te brengen.

Hoewel we verwachten dat de tarieven in 2022 op een breed niveau zullen stijgen, kunnen de premies in de toekomst weer dalen als de inflatie daalt en problemen met de toeleveringsketen zichzelf oplossen. Individuele tarieven variëren op basis van uw persoonlijke omstandigheden, dus u ziet mogelijk een tariefdaling in een jaar waarin de meeste chauffeurs verhogingen zien. Dit kan zijn omdat er in uw omgeving het afgelopen jaar minder ongelukken zijn gebeurd, of misschien heeft u een bekeuring of een ongeluk gehad dat van uw rijrecord is gevallen. Door op de hoogte te blijven van uw dekkingsbehoeften en uw polis te begrijpen, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste bescherming heeft voor uw levensstijl en budget.


Like it? Share with your friends!